DIA DE LA MESTRA

Google dedica el seu 'doodle' al 

Dia del Mestre a Espanya

🔎El buscador Google s'ha sumat aquest diumenge al reconeixement de la tasca dels docents dedicant el seu ‘doodle’ al Dia del Mestre, que a Espanya se celebra cada 27 de novembre coincidint amb el dia de Sant Josep de Calassanç, patró de les escoles cristianes i creador de les Escoles Pies.


Per què el Dia del/la Mestre se celebra a Espanya el 27 de novembre?

La data va ser triada per a celebrar al patró dels professors, San José de Calasanz, sacerdot, pedagog i precursor de l'educació moderna a través de la primera escola cristiana popular i gratuïta a Europa. Les escoles Piules, que va fundar en el segle XVII, es troben repartides avui per tot el món.


Malgrat la data de celebració, el sistema educatiu espanyol viu en un moment convuls, amb tots els partits de l'oposició treballant en una nova Llei d'Educació per a substituir a la polèmica LOMCE del Govern. PP, PSOE i Ciutadans han acordat crear una subcomissió parlamentària que impulse un pacte educatiu. Els partits es donen sis mesos per a concloure els treballs.

Des del meu punt de vista, les noves lleis des que va succeir la crisi econòmica han afectat en gran mesura a alumnes i mestres, i ha portat de cap a la Conselleria d'Educació, amb tantes queixes per part de les escoles. 

Què suposa la LOMCE? Aquest impressionant sistema i manera d'avaluació fica en la corda fluixa a aquells alumnes i alumnes que treballen dia a dia, o que simplement fan l'esforç d'anar a classe i atendre, ja que si arribes i superes els dos cursos de batxiller, i els seus respectius exàmens, hauràs de fer una altra prova nomenada 'revàlida', i si no la superes, no pots obtenir el teu certificat de batxillerat. I així funciona el nostre sistema educatiu, senyors. 

Unes classes plenes fins als topalls de gent que vol aprendre, formar-se, i eixir al món exterior per continuar estudiant o per treballar, però que es resigna a estar enclaustrat durant 16 anys de la seua vida, de classe en classe, amb 12 assignatures (sort si en tens menys) i 3/4 examen per cada una, al trimestre, més els finals i les recuperacions. Però clar, tot aquest esforç pareix no ser suficient per als ministres d'educació, incapaços de donar un certificat si no superes les seues proves externes, dis-li PISA, REVÀLIDA o PAU. 
Som ninotets de fèria i cap persona excepte els professors estan de la nostra part, perquè ells també sofren cada dia el nostre estrés, la falta de temps per arribar al nostre màxim desenvolupament en totes les assignatures, les seues pujades d'hores però no de salari... 📌


Encara així, és gratificant veure com dia a dia les mestres lluitem per una educació millor, igualitària i que puga arriba tant a casa com a la vida fora de l'escola. Si es commemora un dia per als docents, és perquè alguna cosa bona han de fer, i tant que ho fan. Jo els idolatre des que era petita, però ara, mirant aquest món des de dins i ficant-me més en la pell d'aquesta professió puc observar que el treball d'una mestra és complicat i delicat alhora, però que a la fi dóna bones recompenses, perquè veus com creixen els nens i com van adquirint valors i coneixements.

                 







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La nadala dels refugiats

Introspecció de grup

SETMANA DEL 11-15 DE SETEMBRE