Per què celebrem Halloween?



Escrita per Ana Soler Roig - de novembre 05, 2017

El 31 d'octubre se celebra la nit de Tots Sants, la nit de les bruixes i dels fantasmes. La coneguda nit de Halloween que cada vegada més se celebra en molts racons del món, sobretot en els països anglosaxons, prové d'una tradició Celta molt antiga, que va convertir el sentit religiós de celebrar la festa de Tots Sants, per a celebrar en el seu lloc la nit de la por i del terror. Si estàs pensant celebrar una festa o vols fer alguna activitat original amb els teus fills, et proposem totes aquestes idees per a celebrar Halloween amb els xiquets.

Què significa Halloween Festa de Halloween per a xiquets La paraula Halloween prové de 'All hallow’s eve' , paraula de l'anglés antic, i que significa ''vigília de Tots els Sants''; . Quan es parla de Halloween o Dia de les Bruixes, es pensa en carabasses, rates penades, festa, xiquets, en disfresses de bruixes, fantasmes i mòmies, encara que al principi, fa moltíssim temps, no tot era així d'alegre i festiu. El 31 d'octubre és una data associada amb els morts, les ànimes, les bruixes, els encanteris... a causa de la seua proximitat amb el Dia de tots els sants o Dia dels difunts, que se celebra l'1 de novembre.

Per què se celebra Halloween En realitat, molts escriptors coincideixen en què Halloween era la festivitat principal dels Celtes. Fa milers d'anys, els Celtes vivien en el que ara coneixem com Gran Bretanya, i celebraven l'any nou l'1 de novembre. En la vespra, durant la nit del 31 d'octubre, es reunia tota la gent del poblat, s'encenien fogueres, i es disfressaven amb les pells dels animals sacrificats com a forma d'espantar a les bruixes i als esperits malignes; perquè resulta que els Celtes creien que els morts tornaven en la nit de Samhain, cavaller i senyor de la mort. Que els morts es comunicaven amb els vius i els demanaven aliments. I en el cas que no aconseguien les seues peticions, maleïen i feien víctimes dels seus conjurs als pobletans espantats. D'ací ve el costum de demanar caramelets i llepolies en la nit de Halloween. O em dónes o et faig una travessura ''Trick or Treat''. Tota eixa història ha generat moltes llegendes. La festa va arribar a Estats Units a través de xicotetes comunitats d'irlandesos catòlics a mitjan segle XIX i es va expandir la tradició per la resta del món.

Ací us deixem alguns idees per dur a terme en els més xicotets:



I

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La nadala dels refugiats

Introspecció de grup

SETMANA DEL 11-15 DE SETEMBRE