Fires de Nadal 100% per a xiquets


Els xiquets són els autèntics protagonistes del Nadal i per això a la Comunitat Valenciana ho tenim tot preparat. Exponadal a Alacant, Expojove a València i la Fira d'Oci Infantil i Juvenil a Castelló. No faltes, passem llista! 🎉

🎄 Ja és Nadal i és el moment ideal de gaudir dels xiquets de la casa i fer un munt de plans a quin més divertit. Si estàs buscant idees has de saber que en cada província de la Comunitat Valenciana hi ha moltes opcions. Destaquem les fires de Nadal 100% per a xiquets a Castelló, València i Alacant.

Expojove, Fira València

Expojove és ja una cita ineludible para milers de famílies durant el període de vacances de Nadal. Un lloc ple d'activitats, teatre, música, entreteniment i… ciència! 
Des del dia 26 de desembre fins al 4 de gener xiquets, pares, mares i iaios tenen al seu abast una proposta diferent amb la qual acomiadar el 2017.
Arqueologia, jocs de taula, exposicions, monòlegs científics, solidaritat, simuladors de vol, experiments científics, tempesta sobre l'escenari, bateig subaqüàtic, tirolina… 

Tot en Fira València, súper pla!



Aquest fragment, tret d'una publicació de la pàgina de la Comunitat Valenciana, ha cridat la meua atenció mentre buscava idees de nadal per a xiquetes i xiquets en edat escolar. Com la classe de la meua germana, moltes més se sumen a la febra del nadal per anar cantant nadales per altres aules de la seua escola: agafen un barret nadalenc, la seua fulleta amb la lletra (si cal) i molta alegria i energia per a passar-ho bé a l'estona de cant i fer gaudir al receptor, que solen ser nens de 4-5 anys. 

La idea de fer exposicions i fires és prou bona perquè els xiquets i xiquetes puguen passar-ho bé en aquestes dates, absorbint al màxim la màgia del nadal. Encara que molts estem espantats i amb nervis pels exàmens de gener, m'agradaria poder gaudir d'aquest Nadal, ja que els visualitze des de la perspectiva d'una xica de 18 anys que acaba de començar la carrera i que vol esprémer tots els moments al màxim, i això també inclou el nadal, les taules plenes de menjar, els regals sota l'arbre, l'emoció de continuar fent una carta, veure els familiars, parlar en ells i recontar-nos com ha anat tot en aquest 2017 que ja acaba. 
Tant de bo siga possible a les nostres classes repetir algunes de les tradicions que feia a classe quan tenia 3 anyets i la mestra portava el calendari d'advent, i cada dia, un xiquet/a de la classe s'alçava i obria una finestreta fins que arribàvem al dia 24. Sort que a vegades començàvem abans de desembre perquè ens donara temps a tots o de vegades la mestra comprava dos calendaris.
Pintàvem targetes per al pare, la mare, els germans, la mascota, els iaios i iaies... era bonic i t'omplia d'il·lusió, pensar en els desdejunis amb xocolata i xurros, les assegudes amb la manteta al costat de l'arbre de nadal en arribar a casa, llegir contes i veure pel·lícules de nadal.
Sí, m'agradaria molt preservar aquests costums quan arribe a les classes.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La nadala dels refugiats

Introspecció de grup

SETMANA DEL 11-15 DE SETEMBRE